Monday, December 24, 2012

EMPORIO ARMANI /Styling ve Shopping night ''En Uzun Gece''













Emporio Armani yeni koleksiyon tanıtımı için farklı bir event düzenlemek istediği için bir çok blogger'ı 21.12.12 tarihinde düzenlediği  ''En uzun gece''adında styling ve shopping night organizasyonu düzenledi.
Ünlü blogger'lardan Duygu Şenyürek gece'de tüm konuklara koleksiyonun en iyi parçalarını tanıttı ve styling fikirlerini  arzu eden davetlilerle paylaştı.
Bende bu tarz organizasyonları desteklediğim için , o gece ordaydım fotoğraflardan da anlıyacağınız üzere:)))
Keyifli bir kokteyl ortamında koleksiyonun key items dediğimiz özel  parçaları tanıtıldı ,konuklar bu sırada ürünleri denemek için birbirleri ile yarıştılar çünkü herkes ilk kombinasyonunu yapıp sosyal media'da ki profillerinde fotoğrafları paylaşmak için sabırsızlanıyorlardı.
Ben kendimi yakın arkadaşım Duygu'nun ellerine bıraktım,kendisi ile erkek reyonunu gezerken ilk elimizi attığımız parça tek kelime ile mükemmel bir deri pardesü ,o gece buldum en iddalı parçaydı.
Resimlerden de göreceğiniz üzere  biraz Matrix style bir styling ortaya çıksada hiç rahatsız olmadım.
Firma yetkilileri o geceye özel  konukları için etiket üzerinden  %20 indirim  imkanı sunarak ,bizleri sevindirdiler.
Bende bu fırsatı kaçırmadım tabi ki,ama düşündüğünüz gibi o deri pardesüyü almadım:(( çünkü hatırı sayılır bir fiyatı vardı ve şu ara en son ihtiyacım olan şey pardesü olduğu için başka ürünler buldum.
Beyler Armani iç çamışırlarına bir göz atın derim ben beş parça aldım ,tabi David Beckham da durduğu gibi bende de dururmu bilmiyorum ama:))
Gece de bir çok moda sektöründe çalışan yeni arkadaşlada tanışma fırsatı buldum ve gecenin sonunda elimde bir çok kartvizitle evime döndüm her zaman ki gibi.
Bu tarz event'lere katılırken yanımda takipcilerimide götürerek kendim ve sizler  için post'larımı  daha renkli bir hale getirmek istiyorum.
Takipte kalın  diyorum çünkü event'leri önceden duyurup arzu edenler arasından yapacağım seçim sonrası sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.
GÖRÜŞMEK ÜZERE...


Monday, December 17, 2012

GALATA MODA 20-23 Aralık 2012

 Bu yıl 16. düzenlenecek olan Galata Moda haftasında bir birinden güzel tasarımlar ,çok uygun fiyatlarla geniş kitlelere ulaşmak için SİZLERİ bekliyor olacak.
 Maçka Küçük çiftlikte olması eminim nişantaşılıları çok mutlu edecektir fakat tasarımcılar daha geniş kitlelere ulaşmak istiyorlarsa  organizasyon yöneticilerini  organizasyon lokasyonunu daha merkezi yerler seçmeleri için sıkıştırabilirler diye düşünüyorum.
 En azında metro ,toplu taşıma araçlarının sık geçtiği bir yer olabilirdi.
Hadi bizlerin arabaları var ,ya o daha okuyan heyacanla yukarda ismi geçen  başarılı tasarımcıları takip etmek için gelmek isteyecek genç tasarım öğrencilerinin hali ne olacak bu kış kıyamet günlerinde:(((
 Şimdi bana sen nereyi tavsiye edersin diye soran olursa bedava fikir yok derim:)))
Şaka bir yana ,eminim ki bilmediğimiz bir çok mekan araştırılmıştır.Şartları  uymamış olabilir veya farklı aksilikler olmuştur gibi gibi...
 Ben bu tarz etkinlikleri yürekten destekliyorum gerek kişisel olarak gerek moda sektörünün bir çalışanı olarak.
Galata Moda'nın ilk gününden  son güne kadar  tüm tasarımcıların corner'larını inceleyip en güzel parçaları fotoğrafladıktan sonra  blogum da  gün ve gün  sizlerle paylaşacağım..
Takipte kalın...

Genç takı tasarımcısı ,başarılı bir isim Cem EVİRGEN











Mod
Güzel çalışmalar her zaman  yolunu bulur ,kendini bir şekilde  gösterir derler ya benim de Cem Evirgen ile tanışmam bir event'te kendisinin takılarını kullanan ,ortak bir arkadaşımızda  takılarını begenmem ile başladı.
Geçen günlerde Burcu Güneş'in yeni çıkacak  albümünün  fotograf  çekimleri için  styling çalışmasının araştırmaları  sırasında kendisine ulaştım.
Yaptıgımız proje de yer almaktan mutluluk duyacağını ifade etti ve takılarını çekimde kullanmak üzere ekibe teslim etti.
Bu styling  projecesinde  beraber  çalıştığım Umut Eker'de Cem'in tarzını çok beğendi ve yaptığı kombinasyonlara ,takıların da uyumu ile  güzel bir iş çıkacağını ifade etti.
Aldığım duyumlara göre Nişantaşında büyük bir mağaza açmayı planlayan Hakan Akkaya mağazasında farklı tasarımcılara da yer verecekmiş ve görüştüğü  takı tasarımcılarının arasında Cem Evirgen'de yer alıyormuş umarım herşey yolunda gider.
Başarılarının devamını diliyorum Cem ,yeni tasarımlarını görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum.
Unutmadan  söyleyeyim,oldu ya takıları çok begendiniz satın almak istersiniz o zaman bana ulaşın çünkü Cem'in sabit bir satış noktası olmadığı için  ancak bazı web siteleri üzerinden takılarını satıyor.
Ben size kendisine ulaşmanız için  seve seve yardım ederim..

Friday, December 14, 2012

12.12.12 Dutch December Dance party













12.12.12 Hollanda Kraliyeti İstanbul Konsolosluğunda düzenlenen parti yılın en son ve en iddalı partisi oldu ,400.yıl ilişkileri çerçevesinde düzenlenen tüm event ve partilerle karşılaştırdığımda.
Bildiğiniz gibi    İstanbul Konsolosluğu Türk -Hollanda 400.yıl ilişkileri çerçevesinde  benim projemi de desteklemişti.
Zaman açısından ,içerik açısından ve davetlilerin ortamı özel kılması açısından bir çok konuyu bir araya getirdiğimde konsept olarak güzel bir gece oldu.Unutmadan  eklemek isterim Hollandalı bir tasarımcı mini bir defile düzenleyerek tasarımlarını tanıttı fakat basın bülteni şu an yanımda olmadığı için adını sizlerle paylaşamıyorum :((
Kokteyl sonrasında piyano eşliğinde Işın Karaca performansı tüm davetlilerin beğenisini topladı.
Daniel Storks bu ayın sonunda  Paris büyük elçiliğine tayini çıktığı için  aramızdan ayrılacak, kendisini çok özleyeceğiz çünkü tüm Konsolosluk organizasyonlarını bire bir kendisi yapılandırıp ,renklendiriyordu.
İstanbul Konsolosu Onno Kervers'in ev sahipliğinde  gerçekleşen gecede ,kendisinin  sıcak misafir perverliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.

Monday, December 10, 2012

ELLE Style Awards Türkiye 2012











ELLE  Style Awards 2012 Esma Sultan Yalısında gerçekleşen ödül gecesi tek kelime ile mükemmel geçti.Sanat,Müzik,Cemiyet,Moda,Basın dünyasının en tanınan simaları geceye katılmıştı diyebilirim.Şimdi kişileri tek tek sayamıyacagım fakat benim yakından tanıdığım ve sevdiğim bir çok arkadaşımda geceye katılmıştı.
Bu güzel geceye  yakın dostum Türkiyenin en iyi make up artist'lerinden Murat Bekler ile birlikte katıldık.
Oben Budak,Aslı Jackson,Bryanboy (Dünya'nın en ünlü blogger'larından biri),Onur Baştürk,Fırat Namlı(Türkiye'nin en başarılı ve genç avukatlarından) Bülent ve yiğeni İrem,tasarımcı Ezra/Tugba kardeşler ve Şeçkin Süngüç gibi bir çok sevdiğim insanla güzel bir gece geçirdik.
Ödüller eminim hak edenleri bulmuştur yada bir sonraki senelerde bulacaktır.Ben genel anlamda organizasyonu baştan aşagı başarılı buldum geçen senelere oranla.
ELLE dergisi yöneticilerinden başta  Mehmet Y.Yılmaz ,Işın Görmüş ,Işık Şimşek ve onların ekiplerini bu muhteşem gece için bir kez daha kutluyorum.
Gelecek yıl yanımda takipçilerimden biri götürmeyi planlıyorum burdan ilgilenenlere duyurulur.

H&M geri dönüşüm kampanyalarından en başarılısı yolda...


Dünyanın en büyük perakende zincirlerinden H&M,1 Şubat'tan itibaren  eski giyssilerimizi toplamaya başlıyacak.

İsveç'te start alacak uygulama bir yıl içinde dünyanın değişik ülkelerindeki 1.500 mağazaya yayılacak. H&M veya başka mağazalardan satın alınmış eski giysileri getirenlere indirim kuponu verilecek.
Eski giysilerimiz gerekli işlemlerden geçtikten sonra  yeniden tekstil malzemesi olarak kullanılacak.

Bu  global bilinçlendirici ve sag duyulu yaklaşımından dolayı bir kez daha H&M tebrik ediyorum.
Eminim gardırobunuzda yıllardır dokunmadığınız kıyafetler vardır hem kıyafetleriniz tekrar işlensin hem de siz H&M 'den indirim kazanın.
Ben şimdiden 2-3 poşet kıyafet hazırladım bile ,siz ne duruyorsunuz  hemen  aksiyon alın :)))

Thursday, December 6, 2012

Milano seyahatim sırasında gözüme takılan Vitrinler












MILANO
Dünya'nın en önemli moda merkezlerinden Milano'da bulunduğum süre içerisinde gezmediğim  dünya  markasının magazası kalmadı diyebilirim.
 Fotograflarda göreceğiniz Prada,D&G,Belstaff,Moncler,Roberto Cavalli,Valentino,Lanvin,Versace ve bir çok marka irili ufaklı tüm vitrinlerini en verimli şekilde kullanmak için ellerinden geleni yapmışlar ve inanılmaz kreatif fikirlerle donatmışlar vitrinlerini.
Genel anlamda  markalar arasında ciddi bir gövde gösterisi vardı diyebilirim,özellikle Milano gibi bir moda başkenti mevzu bahis olunca hepsi üzerine düşeni tam anlamıyla yapmış.
Bende bir görsel sunum ve vitrin uzmanı olarak kendi cebime bir çok not aldım bu etkileyici çalışmalardan ,tabi ki  bu copy paste bir çalışma yapmayacagım anlamına çekilmesin lütfen :))
Bir sonraki sefer size  yine Milano'dan derlediğim  farklı notları ve bu konulara dair yeni  fotograflar paylaşmayı planlıyorum.
Çok yakın zamanda dönmeme ragmen yılbaşı için  Milano'ya gitmeyi planlayanları kıskanıyorum diyebilirim.Işıl ışıldır şimdi tüm caddeler ve magazalar eminim,BENİDE ALIN YANINIZA LÜTFEN...