Wednesday, August 6, 2014

TASARIM MACERAM ve FOTOĞRAF ÇEKİMİNDEN KARELER



Geçen yıl gerçekleştirdiğim üçüncü "Styling performance" projem "Stil İkonu Zeki Müren ile Zaman Tüneli " adlı çalışmanın sonucunun bir tasarım projesine dönüştü hepiniz biliyorsunuz zaten...

Ben ve ekibim bu proje için yola çıkarken Zeki Müren'in bir stil ikonu oluşunu ele almak istedik.


Sanatının yanı sıra sahne kostümleri, şaçı , aksesuarları hem moda dünyasında hem de sanat dünyasında çok ses getiriyordu.  

Hayranları, özellikle de kadınlar tarafından sıkı bir şekilde mercek altına alınıyordu sevgili Müren.


Televizyon karşısında tam bir beyefendi, sahne de ise tam bir sanatkar  ve show adamı olarak herkesi tesiri altına alıyordu.

 
Bu durum tüm sektörlerde olumlu bir dalgalanma yaratmıştı o dönem,  Zeki Müren'in tarzı ve seçimleri doğrultusunda ürünler ürettiriliyor ve sonuç olarak çok iyi satış tepkileri alınıyordu.


Bende bir  görsel sunum  ve stil uzmanı olarak böylesi önemli bir kişiliğin tarzından etkilenerek, kendimce yorumladığım mini bir bayan koleksiyonu hazırlayıp, keyifli bir event ile tanıtımını yapmıştım geçen yıl. 



Koleksiyonun bir çok parçası ilk geceden sevenleri ile buluştu, elimizde kalan ürünlerle geçte olsa mini bir fotoğraf çekimi yaptık, umarım beğenirsiniz. 


Bu beyaz aykırı pelerin elbise, Zeki Müren'in sahnede çok kullandığı mini şortlardan ve pelerinlerinden esinlenilerek tasarlandı.


Son dönemlerinde kendini dış dünya'ya kapatıp sessiz bir hayat tercih eden Müren'in,  o dönemde devamlı siyah tercih etmesi ve sanat dünyasında üstün asaletini temsil etmek üzere tasarlandı. 


Güçlü fakat bir o kadar kırgın, yanlız ve hüzünlü bir tarzı vardı Müren'in son yıllarında.


Bu proje ile birlikte zorlu bir tasarım sınavı verdim ve çok şey öğrendim.
Tasarımcı arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum ve beni mazur görmelerini rica ediyorum.
Eminim geliştirilmesi gereken bir çok nokta vardır tasarımlarımda ama amacımız koleksiyon hazırlamak değil konu başlığına dikkat çekmekti, bunun altını tekrar çizmek isterim.

Sevgili Zeki Müren'i unutmadık ve unutturmayacağız...

Ani aldığımız bir karar ile yaptığımız çekim de emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Fotoğraf sanatçısı; Abdurrahman Erduran
Styling ;                 Ceyda Yalçınkaya
                              Nazlı Deniz Özkavak
Model ;                  Marina Bogacheva
Tasarım;                Ümit Temurçin

0 yorum:

Post a Comment