Monday, September 22, 2014

PINAR LAURIDSEN'İN FOTOĞRAF SERGİSİ " NO NOMADS"


Moda dünyasından tanıdığım ve çok sevdiğim arkadaşım Pınar Lauridsen'in İFSAK fotoğraf kulübünde gerçekleştirdiği ilk kültürel sergisi "ABOUT NOMADS" 20 eylül günü sergilenmeye başlandı ve bir ay süresince sergiyi gezme fırsatını yakalayabilirsiniz. 



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Orta Asya kökenli yörükler hakkında; 150 yıldan daha uzun bir süredir Orta Asya'dan gelip Çanakkale 'nin Ayvacık ilçesine bağlı Çambalak, Çamiçi, Çamtepe ve Kaşkaya köylerine yerleşen yörükler, hayvancılık, bahçecilik ve dokumacılık yaparak geçinmektedirler.



Pınar Lauridsen, Ayvacık yörüklerinin yörük düğünü, sünnet gelenekleri, yörük bebeğinin altıncı ayı kınası ve yörük kızların hatim indirmesi gibi geleneksel günlerini fotoğrafladığı sergisi  farklı bakış açısı ile beni çok etkiledi.





Rahatlıkla söyleyebilirim ki fotoğraflarda yer alan ; etnik baskılar, renkler, yöresel kombinasyonlar ve doğallık, bana styling çalışmalarım için ilham oldu.




Sizlerinde çok etkileneceğinden eminim, en kısa zamanda Beyoğlu İFSAK fotoğraf kulübüne uğramanızı tavsiye ederim.






Detayları www.pınarlauridsen.com 'dan inceleyebilirsiniz.




Coğrafyamızda bulunan kültürel değerlerimizin farkına varalım, yaşatalım ve elimizden geldiğince bir sonraki nesillere aktarmak için çabalayalım, ben varım ya SİZ ? 




0 yorum:

Post a Comment