Wednesday, December 17, 2014

LEVON KORDONCİYAN İLE SMOKİN VE FRAK DETAYLARI

Atatürk' ün smokinlerini diken ailenin
dördüncü kuşak oğlu Levon Kordonciyan







“ En başta söylemem lazım ki iyi bir smokin veya takım elbiseyi üzerinizde taşıdığınız zaman karşınızdaki kişiye konuşma hakkı vermezsiniz.”





Kesinlikle katılıyorum sayın Kordonciyan'a  ve aklıma hemen en sevdiğim sözlerden biri geliyor, "Kıyafetine göre karşılanır, kültürüne göre uğurlanırsın." 





Levon Kordonciyan ve ekibinin daveti üzerine bir cumartesi sabahı bir çok  erkek moda blog yazarı arkadaşımla birlikte Kuruçeşme The Market 'de düzenlenen kahvaltıda buluştuk. 





Boğaz manzarası eşliğinde,   hem kahvaltımızı yaptık hem de değerli usta'dan smokin ve frak hakkında önemli ipuçları aldık. 





Kahvaltı ve sohbet sonrası bir kaç farklı smokin ve frak sunumu yapıldı ve her birinin tasarım detayları hakkıda bilgiler aktarılırken, hem avantaj sağlayacak hem de  kesinlikle yapılmaması gereken ayrıntılar üzerine onlarca not aldık. 





Levon Gordonciyan'ın önerilerini tamamen kendi yorumladığı şekilde,  aşağıda bulabilirsiniz.


Öncelikle gündelik hayatınızda  takım elbise: kesinlikle pilesiz pantolon giymeniz ceketi mona yaka ise iki düğmeli sivri yaka, kırlangıç yaka ise tek düğmeli giymeniz, gömleği mümkün oldukça duble manşetli ve Milano yaka giymeniz sizi daha özel yapacaktır.




 Üç düğmeli ceket ile yelek vücudunuzu muntazam gösterecektir. Ayakkabılarınızı ince bağcıklı, çorabınızı takımınıza uygun ipek almanız ufak ayrıntılardır.





 Ceket, kilonuz ne ölçülerde olursa olsun vücudunuza oturması vatkalarınızın geniş olması gerekir.

Artık günümüzde her erkeğin dolabında siyah smokin ve krem veya beyaz tek smokin ceketi olması gerekir. Smokini firmamızdan aldığınız zaman size iki beden genişletme veya daraltma şansı ve garantisi veriyoruz. Şal yaka smokinin ilk çıkışı olduğundan tercih hakkınızı şal yakadan yana kullanın.





Yakanın saten ve mat olması, kumaşın özenle işlenmesi birbiriyle uyumlu olması kıyafeti özenli kılar. Pantolon şeritli , papyon ve kuşak yaka sateni ile veya takımın kumaşı ile bir; gömlek piliseli ve siyah düğmeli: işte iyi bir smokin budur, ve size heyecan vermesi gerekir.





Frak: yurtdışı davetlerinizde kullanımı üst seviyededir. Muhakkak smokin götürdüğünüzde de frağınızı yanınıza alın, çünkü her an lazım olabilir. Bu özel kıyafetleri bavula koymak yerine uçakta hostese verdiğinizde kendi özel kabinlerinde muhafaza edecektir. Böylece kırışma riskini ortadan kaldıracaksınız. 






Aksesuar olarak beyaz tercih edilmelidir. Papyon,kuşak, yelek ve eldiven birbirini tamamlayıcı özellikleridir. Mendil kesinlikle takılmaz. Eldiven sadece bir bayanı dansa kaldırdığınızda parmakta olmalı, sonra çıkartılmalıdır. Pantolon üstünüze kılıç gibi oturmalıdır. Önü açık kalır.






Bu sunum ve bilgiler üzerine hemen bir smokin ceketi ve papyonu kaptım ve poz verdim. 
Smokin veya Frak giymem gerenken ilk davet için  ilk kimin kapısını çalacağım ise arttık çok net.

Bu keyifli buluşma için Altın Makas ekibine tekrar çok teşekkür eder, son sözü değerli ustamızın smokin tavsiyesi ile bitirmek isterim. 

Açık renkli smokinleri muhakkak tek ceket olarak seçin, altına siyah pantolon seçin. Papyonu çift renkli seçebilirsiniz. Kuşağın ve mendilin siyah olması veya yanınızdaki bayanın elbise renginde olması sizi özel kılar.”


0 yorum:

Post a Comment