Sunday, May 3, 2015

ZPSM'de THE PHANTOM OF THE OPERA için SON 2 HAFTA


Efsanevi müzikallerden The Phantom of the Opera'yı İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezinde  izlemek için son 2 hafta. 





Yıllar önce sadece cd ve dvd'ler izleme şansı yakalayabildiğimiz bu muhteşem müzikali  ZPSM'de canlı izleme şansı elde ettim ve bir kez daha hayran kaldım. Hangi noktalara hayran kaldığımı yazımın sonunda madde madde sıralayarak, sizleri bilgilendirmek isterim.






Türkçesi "Operadaki Hayalet" olan müzikali izlemediyseniz, elinizi çabuk tutun çünkü 7 nisan ve 17 Mayıs'da son iki gösterimi yapıp Dünya turnesine devam edecekler. 

40 ülkede, 110 şehirde 65 binin üzerinde performans gösteren eser 80 milyon izleyiciyle buluşmuş bugüne kadar. 

24 tırla taşınan 160 tonluk dekor, 22 sahne değişimi ve 230 farklı kostüm ile dev bir prodüksiyon olduğunu hissettiriyor. 






Kostümleri, özel ilgim ve profesyonel kimliğim dolayısıyla ekstra mercek altına aldım. Her biri büyük titizlikle hazırlanan kostümler renk ve detaylı el işçilği ile oldukça göz dolduruyor. Fotoğraftaki kostümün 35 kg olduğunu söylesem inanırmısınız? Evet evet aynen öyle, oyuncuların hiçde öyle bildiğimiz gibi kolay bir hayatları olmadığını burdan da çıkarabilirsiniz. 






Müzikalin en etkileyici sahnelerinden olan "Journey" için 281 mum, 250 kg kuru buz ve 10 adet sis makinesi kullanılıyor. Tek solukta izleyeceğiniz sahneyi,  unutamayağınız bir görsel show olarak hafızanıza kazıyacağınıza eminim. 






Diğer etkili bir sahne ise, üzerinde 6.000 kristal bulunan 1 tonluk avizenin düşüşü sizi koltuğunuzdan bir anlığına  sıçratabilir.

Eseri seyrederken bir çok şarkı ve müziği ezbere bildiğinizi görecek ve içinizden eşlik edeceksiniz. 

Ülkemizde oldukça yoğun ilgi gören eseri ZPSM 'nin ihtişamlı salonunda izlemek ise büyük bir keyif. Aşağıdaki fotoğraftanda göreceğiniz üzere Hug Jackman bile bu ihtişamlı sahne ve salondan etkilenmiş ki böyle bir fotoğraf çektirmiş. 





Değerli oyuncularımızdan  Emre Kınay'da oyunun gala gösterimini bizimle birlikte izleyenler arasındaydı. 





Takviminizi bir an önce kontrol edin ve  zamanınız müsait ise en kısa zamanda bir bilet edinin yoksa çok geç kalabilirsiniz.

Ümit Temurçin yani ben deniz ile, kültür ve sanat paylaşımlarım artık daha sık sizlerle olacak, takipte kalın.

Hayat paylaştıkça güzel diyerek sizlere bu seferlik veda ediyorum.
 

0 yorum:

Post a Comment