Monday, March 21, 2016

TUBA ERGİN “FUTURE IMPERFECT'' İLE EN BAŞARILI KOLEKSİYONLAR ARASINDA YERİNİ ALDI.


Uzun yıllardır sıkı takip ettiğim moda tasarımcısı arkadaşım Tuba Ergin'le  bu sezon bir kez daha gurur duydum.
Hassas ve ılımlı kişiliğini her sezon koleksiyonlarına başarıyla yansıtan Ergin, bu yılda tarzından pek uzaklaşmadan harika bir konu ile çıktı karşımıza.
Koleksiyonlarını sıradışı, güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlayan  TUBA ERGIN, 2016/17 sonbahar kış sezonunda Japon okçuluk sanatı Kyudo’nun geleneksel kostümlerinden, kış ormanlarının dokularından ve renk paletinden esinlendiğini ifade etti. Future Imperfect koleksiyonu, Japon inanışına göre mükemmel olmayanın mükemmelliği ile doğmuş geleceğin tasarım anlayışını vurguluyor.







Teknoloji, sanat, doğal materyaller, inovasyon, deneysellik ve giyilebilirlik
 özelliklerini her koleksiyonunda ön planda bulunduran tasarımcı, yeni sezonda hakama formlu pantalonlar, kimono formları, vücudu saran triko elbiseler, pilise detaylar, asimetri, tek kol gibi siluetleri kendine has sıradışı stiliyle harika bir defile gerçekleştirdi. 
Orman görüntülerinden esinlenerek hazırlanmış gürgen ağacı ve onları kaplayan yosunların kesitlerinden esinlenmis motifler, jakar baskı ve işleme desenlerinin çıkış noktası olduğunu belirtti.




Defilenin başında izletilen video içeriği ve koleksiyon ilhamı oldukça iyi bir uyum içerisinde oldu. 

Güçlü, doğa ile dengede, özgün ve sıradışı bir kadın kahramanı betimleyen 45 parçalık koleksiyonda siyah, antrasit, lacivert, ekru, petrol yeşili, bordo ve kiremit tonları hakim. Koleksiyonun ana kumaşları, taşlanmış ipek, şifon, cupro, takımlık dökümlü yünler ve jetal derilerden oluşmaktaydı.




MBFWI kapsamında  gerçekleşen defileler arasında en başarılı koleksiyonlardan biri olan ''future imperfect'' in hanımlar tarafından oldukça talep göreceğine eminim.

Hikayesi, kumaşı ve giyilebilir tasarım gibi önemli  üç unsuru her zaman iyi kurgulayan Tuba Ergin'e bol sipariş ve harika bir sezon dilerim.



0 yorum:

Post a Comment