Thursday, March 17, 2016

MEHTAP ELAİDİ 15.YILINI ÖZEL BİR DEFİLE İLE GERÇEKLEŞTİRDİ


 

Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar /Kış 2016 sezonu kapsamında 17 Mart Perşembe günü saat 20:00’de gerçekleşti.

Mercedes-Benz Türk, meslekte 15. yılını deviren Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi’yi Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi defilesi ile kutladı.





Mehtap ElaidiClaim Your White” isimli Sonbahar/Kış 2016-17 koleksiyonunda kadını fiziki özelliklerinden öteye koyarak; kadının varlığını ve  gücünü, tarihe imza atan  kadınların tavrıyla harmanlayarak karşımıza çıkıyor.

 

Her sezon koleksiyon ilhamından yola çıkarak isimlendirdiği beyaz gömleklerine bu sezon, tarihe yön vermiş, başarılı ve öncü kadınların isimlerini veren Elaidi, koleksiyonun kimliğindeki maskülenunsurları farklı dokular, dar kalıplar, kalın renkli detayların grafik anlatımı ve canlı renklere eşlik eden feminen detaylarla birleştiriyor. Afife Jale’nin dönemine ait bir kol detayı, 60’ların Black Pantherdönemi kadınlarının güçlü siluetine eşlik ediyor.

 

Mor ve kırmızı renkler ile başlayan koleksiyon, çizgili kumaşlarla grafik anlatımına devam edip,  ve kırmızılarla yerini siyahlara bırakıyor. Elaidibu sezon kürkün takım elbiseler ve ceketlerde kullanımının yanı sıra, koleksiyonda yer verdiği ipekler ve zıt dokularla, kurallara kendi yorumunu katan ve haklarına sahip çıkan bir kadın ile çıkarıyor.






 

Mehtap Elaidi, 2003’ten beri uluslararası moda fuarlarına katılıyor. Büyük ilgi gören koleksiyonları Türkiye’de kendi mağazası dışında Beymen, BrandroomGizia Gate ve Midnight Express’te, dünyada ise Lübnan, Kuveyt, Dubai, Bahreyn, Suudi Arabistan, Fransa, İspanya gibi ülkelerde satışa sunuluyor. 

 

Defilede kullanılan ayakkabılar geçen sezon olduğu gibi Kemal Tanca imzasını taşıyor. Koreografisini ise usta koreograf Uğurkan Erez üstlendi. Saç tasarımı no.21 ekibine, makyaj ise M.A.C.’in profesyonel ekibine ait. Defile öncesi ve hazırlık aşaması videoları ise Street Style Turkey ekibi tarafından hazırlandı. Müzikler, Selim Cenkel imzasını taşıyor. 

 

 


0 yorum:

Post a Comment