Monday, March 21, 2016

TUBA ERGİN “FUTURE IMPERFECT'' İLE EN BAŞARILI KOLEKSİYONLAR ARASINDA YERİNİ ALDI.


Uzun yıllardır sıkı takip ettiğim moda tasarımcısı arkadaşım Tuba Ergin'le  bu sezon bir kez daha gurur duydum.
Hassas ve ılımlı kişiliğini her sezon koleksiyonlarına başarıyla yansıtan Ergin, bu yılda tarzından pek uzaklaşmadan harika bir konu ile çıktı karşımıza.
Koleksiyonlarını sıradışı, güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlayan  TUBA ERGIN, 2016/17 sonbahar kış sezonunda Japon okçuluk sanatı Kyudo’nun geleneksel kostümlerinden, kış ormanlarının dokularından ve renk paletinden esinlendiğini ifade etti. Future Imperfect koleksiyonu, Japon inanışına göre mükemmel olmayanın mükemmelliği ile doğmuş geleceğin tasarım anlayışını vurguluyor.







Teknoloji, sanat, doğal materyaller, inovasyon, deneysellik ve giyilebilirlik
 özelliklerini her koleksiyonunda ön planda bulunduran tasarımcı, yeni sezonda hakama formlu pantalonlar, kimono formları, vücudu saran triko elbiseler, pilise detaylar, asimetri, tek kol gibi siluetleri kendine has sıradışı stiliyle harika bir defile gerçekleştirdi. 
Orman görüntülerinden esinlenerek hazırlanmış gürgen ağacı ve onları kaplayan yosunların kesitlerinden esinlenmis motifler, jakar baskı ve işleme desenlerinin çıkış noktası olduğunu belirtti.




Defilenin başında izletilen video içeriği ve koleksiyon ilhamı oldukça iyi bir uyum içerisinde oldu. 

Güçlü, doğa ile dengede, özgün ve sıradışı bir kadın kahramanı betimleyen 45 parçalık koleksiyonda siyah, antrasit, lacivert, ekru, petrol yeşili, bordo ve kiremit tonları hakim. Koleksiyonun ana kumaşları, taşlanmış ipek, şifon, cupro, takımlık dökümlü yünler ve jetal derilerden oluşmaktaydı.




MBFWI kapsamında  gerçekleşen defileler arasında en başarılı koleksiyonlardan biri olan ''future imperfect'' in hanımlar tarafından oldukça talep göreceğine eminim.

Hikayesi, kumaşı ve giyilebilir tasarım gibi önemli  üç unsuru her zaman iyi kurgulayan Tuba Ergin'e bol sipariş ve harika bir sezon dilerim.



MBFW İSTANBUL'DA HANGİ TASARIMCILARDAN GİYİNDİM BİLMEK İSTERMİSİNİZ.

MBFW İstanbul ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı, oldukça sakin ama  gayet başarılı gerçekleşti. 






Sektör çalışanı olarak,  artı bir çok moda tasarımcısı arkadaşımın yanlarında  olduğumu hissettirmek için bende her gün belirli defilelere katıldım. 





Defile ve koleksiyonlarla  ilgili kritiklerimi başka bir post'da paylaşacağım. 

Bugün sadece kendimden bahsetmek istiyorum :-)) 

İlk günkü kombinasyonum; 


 


Deri palto; Emre Erdemoğlu
Denim: Diesel 
Tişört; Calvin Klein 
Deri yelek; Zara
El çantam: Hasan Koca
Gözlük; Gentle Monster 
Bot: He by Mango

Fotoğraf ; Sarper Kesim 

Thursday, March 17, 2016

MEHTAP ELAİDİ 15.YILINI ÖZEL BİR DEFİLE İLE GERÇEKLEŞTİRDİ


 

Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar /Kış 2016 sezonu kapsamında 17 Mart Perşembe günü saat 20:00’de gerçekleşti.

Mercedes-Benz Türk, meslekte 15. yılını deviren Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi’yi Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi defilesi ile kutladı.





Mehtap ElaidiClaim Your White” isimli Sonbahar/Kış 2016-17 koleksiyonunda kadını fiziki özelliklerinden öteye koyarak; kadının varlığını ve  gücünü, tarihe imza atan  kadınların tavrıyla harmanlayarak karşımıza çıkıyor.

 

Her sezon koleksiyon ilhamından yola çıkarak isimlendirdiği beyaz gömleklerine bu sezon, tarihe yön vermiş, başarılı ve öncü kadınların isimlerini veren Elaidi, koleksiyonun kimliğindeki maskülenunsurları farklı dokular, dar kalıplar, kalın renkli detayların grafik anlatımı ve canlı renklere eşlik eden feminen detaylarla birleştiriyor. Afife Jale’nin dönemine ait bir kol detayı, 60’ların Black Pantherdönemi kadınlarının güçlü siluetine eşlik ediyor.

 

Mor ve kırmızı renkler ile başlayan koleksiyon, çizgili kumaşlarla grafik anlatımına devam edip,  ve kırmızılarla yerini siyahlara bırakıyor. Elaidibu sezon kürkün takım elbiseler ve ceketlerde kullanımının yanı sıra, koleksiyonda yer verdiği ipekler ve zıt dokularla, kurallara kendi yorumunu katan ve haklarına sahip çıkan bir kadın ile çıkarıyor.






 

Mehtap Elaidi, 2003’ten beri uluslararası moda fuarlarına katılıyor. Büyük ilgi gören koleksiyonları Türkiye’de kendi mağazası dışında Beymen, BrandroomGizia Gate ve Midnight Express’te, dünyada ise Lübnan, Kuveyt, Dubai, Bahreyn, Suudi Arabistan, Fransa, İspanya gibi ülkelerde satışa sunuluyor. 

 

Defilede kullanılan ayakkabılar geçen sezon olduğu gibi Kemal Tanca imzasını taşıyor. Koreografisini ise usta koreograf Uğurkan Erez üstlendi. Saç tasarımı no.21 ekibine, makyaj ise M.A.C.’in profesyonel ekibine ait. Defile öncesi ve hazırlık aşaması videoları ise Street Style Turkey ekibi tarafından hazırlandı. Müzikler, Selim Cenkel imzasını taşıyor. 

 

 


Tuesday, March 15, 2016

ÇİĞDEM AKIN'IN 2016-2017 SONBAHAR-KIŞ İSTANBUL MODA HAFTASI KAPSAMINDA SEVENLERİYLE PAYLAŞACAĞI "GİZLİ BAHÇE” KOLEKSİYONU,  HERKESİ BAHÇESİNİ KEŞFE DAVET EDİYOR 

Ünlü tasarımcı Çiğdem Akın’ın kaçış-durulma ve boyun eğme üzerine kurduğu “Gizli Bahçe” koleksiyonu İstanbul Moda Haftası kapsamında moda severlerle buluşuyor.

“İstemek”, duyumsanmaktan ve hissedilmekten ziyade bir eylem biçimine dönüşürken, istenilen nesneye ulaşma çabası her geçen gün daha da yıkıcı bir hal alıyor. Sürekli bir isteğe mahkum ettiğimiz benliklerimiz istek nesnesine yaklaştıkça kendinden daha uzak, daha bulanık ve daha yalnız bir görüntüye dönüşüyor. Böyle bir ortamda birlik olabilmek için önce tam, bütün, eksiksiz bir “bir” olunması yolculuğu Çiğdem Akın’ın “Gizli Bahçe" koleksiyonuyla başlıyor. 



Cazibeli renkleriyle göze çarpan koleksiyon bu içsel yolculuğu tüm farklı karakter ve hissiyatlarıyla ortaya koyuyor. Vişne kurusu, patlıcan moru, kiremit rengi ve yeşilin en kendine has tonları gibi çarpıcı ve cesur renklerin ön planda olduğu koleksiyonda siyah ve özellikle beyaz kendine önemli bir yer ediniyor.

Kumaş seçimlerinde her zaman olduğu gibi zarafet ve kaliteden ödün vermeyen ünlü tasarımcı bu sezon tül, tafta, ipek, organze ve yün gibi işlevsel ve korunaklı olanları tercih ediyor. Üç boyutlu hacimli kuplarıyla yeni deneyimlere imza atan başarılı tasarımcının bu koleksiyonu yaş, beden, yer ve zamanı sınırlar ötesine taşıyarak her türlü yolculuğunuzda size eşlik etmek için hazır bulunuyor.

Koreografisini dünyaca ünlü Ferhan Aral’ın üstlendiği “Gizli Bahçe” defilesinin yıldız yüzü, rahatsızlığından sonra ilk kez podyuma çıkacak olan Günay Musayeva. Mecrea’nın ayakkabı sponsorluğunu üstlendiği defilede Erkan Uluç Makeup Forever sponsorluğunda makyajdan sorumlu olurken, Kariyer Eğitim Kurumları’nın saç tasarımı katkılarıyla renk ve zenginlik kattığı şovun organizasyon sorumluluğu ise NES Prodüksiyon’a ait.

Monday, March 14, 2016

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL, RESMİ TAKVİMİ





MARCH 15* TUESDAY / SALI
3:00 PM / STUDIO-MINI RUNWAY CİHAN NACAR
5:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY 5TH POSITION SWIMWEAR
7:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY DIRECT MESSAGE
8:00 PM / RUNWAY BORA AKSU
9:00 PM / STUDIO DICE KAYEK FASHION FILM SCREENING

MARCH 16 WEDNESDAY / ÇARŞAMBA
2:00 PM / RUNWAY RAŞİT BAĞZIBAĞLI COUTURE
3:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY ŞAFAK TOKUR
5:30 PM / RUNWAY DB BERDAN
6:30 PM / STUDIO MURAT AYTULUM
7:00 PM / RUNWAY SELMA STATE
9:00 PM / RUNWAY ÇIĞDEM AKIN

MARCH 17 THURSDAY/ PERŞEMBE
12:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY OUTKASTPEOPLE
2:00 PM / RUNWAY CAN YUNUS ÇETİNKAYA
3:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY S U D I E T U Z
5:30 PM / RUNWAY AFFFAIR
6:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY MELTEM ÖZBEK
8:00 / RUNWAY MERCEDES-BENZ CELEBRATES MEHTAP ELAIDI
9:30 / RUNWAY BRAND WHO

MARCH 18 FRIDAY / CUMA
1:30 PM / STUDIO ZEYNEP TOSUN (Press and buyer only.)
2:30 PM / RUNWAY ÖZLEM ERKAN
3:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY BASHAQUES'
6:00 PM / STUDIO-MINI RUNWAY DERYA ACIKGOZ
7:30 PM / STUDIO-MINI RUNWAY SALİH BALTA
8:30 PM / RUNWAY TUBA ERGİN
9:30 PM / OFFSITE RAISSA & VANESSA

MARCH 19* SATURDAY/ CUMARTESİ
5:00 PM / RUNWAY BEYMEN COLLECTION Murat Türkili




Bir IMG Fashion organizasyonu olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını 14-19 Mart 2016 tarihleri arasında Zorlu Center MBFWI Alanı’nda gerçekleşecek. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik için global ölçekte moda endüstrisinin oyuncuları İstanbul’a gelerek defile ve sunumlara katılacak, trendleri takip edecek ve satın alma seçeneklerini değerlendirecekler.


Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında koleksiyonlarını sergileyecek olan marka ve tasarımcılar şu şekilde:  5TH POSITION, AFFFAIR, BASHAQUES’, BEYMEN COLLECTION MURAT TÜRKİLİ, BORA AKSU, BRAND WHO, CAN YUNUS ÇETİNKAYA, CİHAN NACAR, ÇİĞDEM AKIN, DERYA AÇIKGÖZ, DB BERDAN, DICE KAYEK, DIRECT MESSAGE, MELTEM ÖZBEK, MERCEDES-BENZ CELEBRATES MEHTAP ELAIDI, MURAT AYTULUM, OUTKAST PEOPLE, ÖZLEM ERKAN, RAISSA&VANESSA, RAŞİT BAĞZIBAĞLI COUTURE, SALİH BALTA, SELMA STATE, SUDI ETUZ, ŞAFAK TOKUR, TUBA ERGİN ve ZEYNEP TOSUN

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, global moda haftası trendlerine paralel bir biçimde, içinde bulunduğumuz İlkbahar/Yaz 2016 sezonundan koleksiyonları da bünyesine alıyor ve bir taraftan marka ve tasarımcıların Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını sunarken, diğer taraftan İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonlarını son tüketici ile buluşturuyor. Sağladığı kapsamlı platformla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu sezon IMG Fashion’un tanımıyla “hibrit” bir kimlik kazanarak moda endüstrisinin tüm oyuncularını aynı çatı altında buluşturuyor.

Marka ve tasarımcılar koleksiyonlarını hafta boyunca Runway ve Studio/Mini Runway alanlarında sergileyecekler. Defile ve sunumlar haricinde farklı etkinlikler İstanbul’un farklı noktalarında moda, lifestyle ve sanatı birleştirerek uluslararası ölçekte ses getirecekler.


Wednesday, March 2, 2016

CENGİZ ABAZOĞLU, İSTANBUL'UN JET-SET AİLELERİNİ DEFİLESİNDE BİR ARAYA GETİRDİ.

Türkiye'yi uluslararası basında en iyi temsil eden moda tasarımcılarımızdan Cengiz Abazoğlu,  adL markası ile yıllardır yaptığı ortaklığını, 2016 İlkbahar-Yaz ‘‘White Line’’ koleksiyonu ile bir kez daha taçlandırdı. 







Zorlu Center Raffles Otel'de, düzenlenen defileye İstanbul'un jet-set ailelerinden büyük ilgi vardı.Milano Moda Haftasından döner dönmez soluğu böylesi büyük ve özel bir defilede almak, Türk Moda Dünyası adına beni oldukça heyecanlandırdı.






 Gecenin sürprizi ise sanatçı  Sıla'nın podyumdaki performansıydı. Sıla büyük beğeni toplarken, ünlü mankenler ise taşıdıkları kıyafetlerle göz kamaştırdı.

 Zorlu Center Raffles Otel'de düzenlenen defileye Demet Sabancı, Hidayet-Banu Türkoğlu, Selin Demiratar, Yasemin Özilhan, Sinem Öztürk, Deniz Akkaya, Ebru Şallı, Siren Ertan, Işıl Reçber, Berrin Zorlu, Nazlı Golden Berg, Sıtare Akdilek, Buket Taşdelen gibi isimler akın etti. Defilede Çağla Şikel, Özge Ulusoy,Tülin Şahin gibi modeller tecrübeleriyle podyumda devleşirken, Ece Begum Yucetan, Özlem Katipoğlu ve Cansu Melis Karakuş gibi genç modellerin uzun yıllar Abazoğlu defilelerinde yer alacaklarını rahatlıkla söyleyebilirim.







Ünlü modacı Cengiz Abazoğlu ve adL, tasarım gücünü birleştirerek 9. sezonu geride bıraktı.Bence  bu birliktelikleriyle  moda ve perakende sektörüne önemli bir  rol model olduklarını düşünüyorum.






Modern ve dinamik olduğu kadar romantik unsurların da öne çıktığı koleksiyonun temelinde, özgüveni yüksek bir kadın silueti hissettim.
Siyah ve Beyaz kombinasyonunun öne çıktığı giysilerde sarı, turuncu, yeşil, mavi gibi sıcak yaz renkleri, rahat kesimli pantolonlar, tulumlar ve hacimli eteklerle buluşuyordu. Başarıyla bir araya getirilen geometrik desenler, leopar desenler, modern kadının kimliğini güçlendirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 





 Hanımlar, koleksiyonun çok ilginizi çekeceğini düşündüğüm için yukarıda koleksiyona dair en önemli noktaların altını çizdim.






Dostum Cengiz Abazoğlu'nu tekrar tebrik ediyor, Türkiye'nin dışında Dünya starlarına yaptığı kırmızı halı "Haute Couture" tasarımlarını da severek takip ettiğimi belirtmek istiyorum.